Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en artikelen van Stem in de Stad.

Feestelijke overhandiging keurmerk

Feestelijke overhandiging keurmerk

Publicatiedatum: 20 januari 2017

Stem in de Stad ontving tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 11 januari het landelijke keurmerk ‘Goed geregeld’, als waardering voor de effectieve inzet van bijna 300 vrijwilligers die wekelijks honderden daklozen en vluchtelingen hulp bieden. Jur Botter, wethouder (WMO en welzijn) van de gemeente Haarlem, reikte het keurmerk uit namens de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV).
 

Wethouder Jur Botter overhandigt directeur Ranfar Kouwijzer het NOV-keurmerk
fotograaf: Toussaint Kluiters, United Photos

Echt samen

Echt samen

Publicatiedatum: 21 december 2016

"Samen is echt niet het ontkennen van verschillen, maar het is over je schaduw heenstappen en laten zien dat je altijd nog meer overeenkomsten hebt dan verschillen." Dat zeggen Mohamed Mounji van Stichting Samen en Jody van der Velde van Stem in de Stad.
Op 26 december vieren christenen Tweede Kerstdag, maar moslims niet. Toch is er die dag een gezamenlijke viering van moslims en christenen in de Groenmarktkerk.

Bed-bad-brood voor uitgeprocedeerden

Bed-bad-brood voor uitgeprocedeerden

Publicatiedatum: 21 december 2016

Het overleg van de staatssecretaris met de gemeenten over Bed-Bad-Brood is mislukt. Dat was recent op het nieuws. De nieuwe burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, voerde namens de gemeenten stevige onderhandelingen met Klaas Dijkhoff. Teleurstelling overheerste bij Wienen over de opstelling van het rijk.

Winternoodopvang

Winternoodopvang

Publicatiedatum: 21 december 2016

De winter dient zich langzaam aan. Dit maakt dat er extra maatregelen nodig zijn voor de vele daklozen in Haarlem. Eén van deze maatregelen is de speciale winternoodopvang in Haarlem. Van 1 december tot en met 1 april is deze van kracht in onze stad. Dit betekent concreet dat er zestien extra bedden beschikbaar zijn gesteld voor mensen die anders buiten zouden moeten slapen.

Boekje voor burgemeester

Boekje voor burgemeester

Publicatiedatum: 21 december 2016

Als welkomstcadeau voor burgemeester Wienen heeft Stem in de Stad een boekje gemaakt ‘De Stem van de Stad voor de nieuwe burgemeester’. Een prachtig, vrolijk en ontroerend boekje vol verhalen en tips van gasten van Stem in de Stad voor de nieuwe burgemeester.

123456