Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en artikelen van Stem in de Stad.

Festival Welkom Hier

Festival Welkom Hier

Ook al is migratie van alle tijden, het went niet voor iedereen. Nieuwkomers en bestaande inwoners reageren verschillend op de veranderingen en nieuwe invloeden die migratie met zich meebrengt. Het kan je onzeker of juist nieuwsgierig maken. Maar vooral ‘onbekend, maakt onbemind’. Daarom is er dit festival, om mensen die net in Haarlem zijn komen wonen te verbinden met inwoners die al generaties lang in de stad en/of in Nederland wonen.

“Welkom Hier’ is een initiatief is van mensenrechtenorganisatie Justice and Peace. In diverse Nederlandse steden organiseren ze festivals om mensen welkom te heten en te werken aan een kleurrijke stad. In Haarlem is er samen met Stem in de Stad en de Philharmonie een mooi programma samengesteld. Op twee podia zijn er optredens, muziek en toespraken, gepresenteerd door Frenk van der Linden en Leila Prnjavorac. Er zijn optredens van kunstenares Tinkebell, Haarlemmer van het jaar Raja Alouani en een Marokkaans meisjeskoor. Kinderopvang Op Stoom organiseert een doorlopend kinderprogramma met leuke activiteiten.

Er is ook een initiatievenmarkt met meer dan twintig lokale organisaties die hun activiteiten aan de (nieuwe) inwoners van Haarlem presenteren. Bezoekers kunnen een kijkje in de keuken nemen bij organisaties zoals Vluchtelingenwerk, SportSupport, Hotel de Koepel en de Kerken van Haarlem