Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en artikelen van Stem in de Stad.

Schuldhulpmaatje viert vijfjarig bestaan

Schuldhulpmaatje viert vijfjarig bestaan

Publicatiedatum: 27 januari 2017

Op donderdag 26 januari werd in het Seinwezen in Haarlem gevierd dat het programma SchuldHulpMaatje van Stem in de Stad vijf jaar bestaat. In dit programma geven vrijwilligers hulp aan cliënten op gebied van financiën. In de afgelopen vijf jaar is dit kleine loket uitgegroeid tot een grootschalig project. Onder anderen Burgemeester Jos Wienen en wethouder Sociale Zaken Joyce Langenacker bezochten de jubileumbijeenkomst. 

Stem in de Stad 24 januari op televisie

Stem in de Stad 24 januari op televisie

Publicatiedatum: 21 januari 2017

Voor het nieuwe tv-programma Roderick Zoekt Licht, maakte presentator en priester Roderick Vonhögen onlangs een reportage bij Stem in de Stad. Hij heeft een sfeerverslag gemaakt van de organisatie en interviews afgenomen met enkele medewerkers en gasten van Stem in de Stad.
Kijken kan aanstaande dinsdag 24 januari om 16.20 uur op NPO 2.

Compilatie foto’s bij Stem in de Stad gemaakt door Roderick Vonhögen

Feestelijke overhandiging keurmerk

Feestelijke overhandiging keurmerk

Publicatiedatum: 20 januari 2017

Stem in de Stad ontving tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 11 januari het landelijke keurmerk ‘Goed geregeld’, als waardering voor de effectieve inzet van bijna 300 vrijwilligers die wekelijks honderden daklozen en vluchtelingen hulp bieden. Jur Botter, wethouder (WMO en welzijn) van de gemeente Haarlem, reikte het keurmerk uit namens de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV).
 

Wethouder Jur Botter overhandigt directeur Ranfar Kouwijzer het NOV-keurmerk
fotograaf: Toussaint Kluiters, United Photos

Echt samen

Echt samen

Publicatiedatum: 21 december 2016

"Samen is echt niet het ontkennen van verschillen, maar het is over je schaduw heenstappen en laten zien dat je altijd nog meer overeenkomsten hebt dan verschillen." Dat zeggen Mohamed Mounji van Stichting Samen en Jody van der Velde van Stem in de Stad.
Op 26 december vieren christenen Tweede Kerstdag, maar moslims niet. Toch is er die dag een gezamenlijke viering van moslims en christenen in de Groenmarktkerk.

Bed-bad-brood voor uitgeprocedeerden

Bed-bad-brood voor uitgeprocedeerden

Publicatiedatum: 21 december 2016

Het overleg van de staatssecretaris met de gemeenten over Bed-Bad-Brood is mislukt. Dat was recent op het nieuws. De nieuwe burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, voerde namens de gemeenten stevige onderhandelingen met Klaas Dijkhoff. Teleurstelling overheerste bij Wienen over de opstelling van het rijk.

12345